مجلة الراوية
أرحب بزوار المنتدي وأهلاً وسهلاً بكم ......... أرجو أن ينال المنتدى إعجابكم
ساهموا معي لنرتقي بالمنتدى

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

مجلة الراوية
أرحب بزوار المنتدي وأهلاً وسهلاً بكم ......... أرجو أن ينال المنتدى إعجابكم
ساهموا معي لنرتقي بالمنتدى
مجلة الراوية
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

التسقية من المطبخ اللبنانى

اذهب الى الأسفل

التسقية من المطبخ اللبنانى Empty التسقية من المطبخ اللبنانى

مُساهمة من طرف راوية رياض الصمادي الإثنين أكتوبر 11, 2010 4:28 pm


التسقية من المطبخ اللبنانى


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



دي حاجة بتتعمل بالحمص والعيش المقمر زي ما هي في الصورة بشكلها الجميل وسموها بلبنان تسقية لأنك بتسقيها بالسمن بترشي عليها يعني...

اكلة خفيفية وعلى فكرة دي اساسية على سفرة رمضان كل يوم لازم تكون موجودة في السفرة اللبنانية وبتتاكل كفطور او غدا الي تحبوه....

المقادير

حفترض حتعلمو صحن متوسط الحجم يكفي 4 اشخاص..
- حمص مسلوق
- لبن ذبادي مقدار نص كيلو
- ملعقتين كبار طحينة
- فصين توم
- ملح
- سمنة (ملعقيتن كبار)
- مكسرات مشكلة
- بهار - حر( يعني فلفل حار لونه احمر)

الطريقة..

تجيبي عيش مقمر تكسريه لقطع صغيرة تحطي في صحن غميق...
ترشي الحمص المسلوق قوق العيش بشكل يكون مغطي العيش كله وتسقيه بشوية من مية الحمص دي يعني ترشي عليه مية الحمص المسلوق شوية شوية بشكل يعني العيش يتسقى بالمية دي شوية مش كتير...
تخفقي اللبن الزبادي مع التوم بعد ما تهرسيه طبعاً والطحينة والملح وتحطيهم فوقهم كطبقة تالتة فوق الحمص...

تحمي السمن على النار وتقلي المكسرات وتدليقهم مع السمنة فوق اللبن الزبادي...
وترشي فلفل وبهارات...



والف صحتين وعافية...
راوية رياض الصمادي
راوية رياض الصمادي
المجلس الإداري

عدد المساهمات : 1927
نقاط : 581764
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 16/03/2010
الموقع : الأردن
العمل/الترفيه العمل/الترفيه : صحفية

https://alrawyamagazien2010.ahlamontada.com

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الرجوع الى أعلى الصفحة


 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى