التسقية من المطبخ اللبنانى
صفحة 1 من اصل 1
التسقية من المطبخ اللبنانى
التسقية من المطبخ اللبنانى
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
دي حاجة بتتعمل بالحمص والعيش المقمر زي ما هي في الصورة بشكلها الجميل وسموها بلبنان تسقية لأنك بتسقيها بالسمن بترشي عليها يعني...
اكلة خفيفية وعلى فكرة دي اساسية على سفرة رمضان كل يوم لازم تكون موجودة في السفرة اللبنانية وبتتاكل كفطور او غدا الي تحبوه....
المقادير
حفترض حتعلمو صحن متوسط الحجم يكفي 4 اشخاص..
- حمص مسلوق
- لبن ذبادي مقدار نص كيلو
- ملعقتين كبار طحينة
- فصين توم
- ملح
- سمنة (ملعقيتن كبار)
- مكسرات مشكلة
- بهار - حر( يعني فلفل حار لونه احمر)
الطريقة..
تجيبي عيش مقمر تكسريه لقطع صغيرة تحطي في صحن غميق...
ترشي الحمص المسلوق قوق العيش بشكل يكون مغطي العيش كله وتسقيه بشوية من مية الحمص دي يعني ترشي عليه مية الحمص المسلوق شوية شوية بشكل يعني العيش يتسقى بالمية دي شوية مش كتير...
تخفقي اللبن الزبادي مع التوم بعد ما تهرسيه طبعاً والطحينة والملح وتحطيهم فوقهم كطبقة تالتة فوق الحمص...
تحمي السمن على النار وتقلي المكسرات وتدليقهم مع السمنة فوق اللبن الزبادي...
وترشي فلفل وبهارات...
والف صحتين وعافية...
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الخميس مارس 14, 2024 7:21 am من طرف راوية رياض الصمادي
» مدينة أوزونغول
الأحد يوليو 26, 2015 10:31 am من طرف راوية رياض الصمادي
» مدينة ترابزون
الأحد يوليو 26, 2015 10:27 am من طرف راوية رياض الصمادي
» مدينة أسطنبول
السبت يوليو 25, 2015 4:04 pm من طرف راوية رياض الصمادي
» خريطة تركيا بشكل عام
السبت يوليو 25, 2015 3:06 pm من طرف راوية رياض الصمادي
» تحميل و تثبيت لعبة Tomb Raider 2013 عربية كامله
الأحد نوفمبر 02, 2014 5:01 pm من طرف راوية رياض الصمادي
» كلمات رائعه قيلت عن المراة
الأحد سبتمبر 08, 2013 4:02 pm من طرف SEHOT
» لله درك من ملك
الأحد سبتمبر 08, 2013 3:52 pm من طرف SEHOT
» يـاشـيـن كــســرت خــاطــره وانـدمـارتــه
الأحد سبتمبر 08, 2013 2:26 pm من طرف SEHOT